az oldal tetejére
az előző oldalra

Lovas tanfolyam

Elméleti oktatás

Jelentkezés Ajándékba adom

 

MILYEN GYORSAN LEHET MEGTANULNI LOVAGOLNI?

Amikor fölteszik nekem azt a kérdést, hogy "hány óra alatt tudok megtanulni lovagolni?", hát, nagyon nehéz a válasz. Ugyanis a tanítónő sem tudja megmondani ránézésből egy kisgyerekről, hogy mennyi idő múlva fog írni.

Oké hogy írni, de mi a cél? A nevét leírni, vagy regényt írni?

Nos a lovaglásnál is ugyarről van szó. Szeretnénk egy felületes tudású hobbilovas lenni, vagy egy alapos ismerettel és gyakorlattal rendelkező "Öröm lovas", aki a sporton és a mozgáson túl fontos szerepet tulajdonít a társas kapcsolatnak a LÓnak, egy kellemes tereplovaglásnak, esetleg később a versenyzésnek!

Lovon ülni, és azt többé-kevésbé irányítani, 30 óra alatt meg lehet tanulni. Ahhoz, hogy egy lovas, lova felett teljes befolyással bírjon, évek kellenek.

 

 

MIT AD EZ A TANFOLYAM?

Alapokat. Az elméleti tanfolyam lényege, hogy a lovaglás iránt érdeklődő megismerkedjen a hangulattal, a lovakkal és megértse, hogy mire is vállalkozik. A száraz elmélet mellett megmutatjuk a lovastanyát, bemutatjuk a lovainkat, körülményeinket. A tanítvány megérzi a ló szagát, megismerkedik az alapvető kifejezésekkel és benyomást kap a hely hangulatáról és átfogó képet kap a feladatról ami előtte áll.

 

 

MIT FOGUNK MEGTANULNI?

- Miként kell viselkedni a lovon.
- A lovas szakkifejezések jelentését.
- Ismernie kell a ló testtájait.
- Mivel és hogyan gyakorolhatunk hatást a lóra.
- Baleseti veszélyeket, és elhárításuk lehetőségeit.
- És persze még számtalan apró, de fontos dolgot.

 

 

MIÉRT FONTOS?

A lovaglás tudományát sokféle módon lehet oktatni, és elsajátítani, de mindent fejben kell kezdeni. Persze elválaszthatatlanul és párhuzamosan a gyakorlással. Vágjunk hát bele.

 

 

MIKOR?

Előre meghirdetett időpontban. ( érd.: kapcsolat -> )

 

 

 

 

Oktatóink

Jelentkezés

Ajánlott, hasonló szolgáltatások és programok

Lépés tanfolyam
3 NAP
38 000 ft
Még nem lovagolt? Most kezdi? A legjobb lehetőség ezen az intenzív bentlakásos elméleti és gyakorlati tanfolyamon elsajátítani az alapokat. 3 nap teljes ellátással 3 x 1.5 óra lovaglással
Ügetés tanfolyam
3 NAP
38 000 Ft
Szeretne tanulni ügetni? Legjobb alkalom ez a 3 napos bentlakásos elméleti és gyakorlati intenzív tanfolyam. Költözzön be hozzánk és segítünk! 3 nap teljes ellátással 3 x 1.5 óra lovaglással.
Vágta tanfolyam
3 NAP
45 000 HUF
Vágta tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék elsajátítani a vágta jármódot vagy szeretnék azt finomítani egy intenzív bentlakásos hétvégén. 3 nap teljes ellátással 3 x 1.5 óra lovaglással.