az oldal tetejére
az előző oldalra

Lovas tanfolyam

Lépés tanfolyam

Jelentkezés Ajándékba adom

 

MIÉRT LÉPÉS TANFOLYAM?

Hát mert a gyerekek sem futni tanulnak először... :-)

 

 

MI A LÉPÉS TANFOLYAM?

A lépés tanfolyam a Betyártanya lovasképzésének első lépcsőfoka. 

Persze könnyű azt mondani, hogy a lépés az egyszerű, ezt mindenki tudja és nincs ezen mit tanulni de tudta ön, hogy a lépés egy négy ütemű, nyolc fázisú mozgás, ami egymás után sorakozó mozzanatokból áll. A lábak előrefelé mozgása átlós sorrendben történik egymás után, egyenlő időközökben, a lábak egymás után lépnek talajra, miközben felváltva van 2 vagy 4 láb a talajon. 

 

 

DE EZ MIÉRT FONTOS?

Ez az elég egyszerűnek és jelentéktelennek tűnő mozzanat a lovaglásban kulcsfontosságú. A kezdő lovast már itt is rengeteg új benyomás éri. Létrejön a kommunikáció a ló és lovas között, el kell sajátítani az irányítás formáit, a szárkezelést, a parancsokat, az egyensúly áthelyezéseket, a csizmahasználatot.

Aki ennek a biztos birtokában van, csak annak érdemes a gyosabb és összetettebb jármódok felé kacsintgatni, különben hamar a homokban találhatja magát. :-)

  

 

PROGRAM:

PÉNTEK:

  - Érkezés, 
  - Ismerkedés a lovakkal és a helyszínnel,
  - Elméleti oktatás,
  - Vacsora

 

SZOMBAT:

  - Reggeli
  - Lovak előkészítése, lovardai munka 2 órában
  - Ebéd, kis pihenő
  - Újra istálló és lovarda, a délel?tti munka folytatása, ismétlés, hibajavítás, gyakorlás.
  - Vacsora
  - Este közös program, lovas szakmai film elemzése.

 

VASÁRNAP:

  - Reggeli
  - Edzés, a már megtanult elemek gyakorlása.
  - Ebéd
  - Hazautazás.

 

A képzés során mindenki egy választott lóval dolgozik és természetesen ha valaki gyorsan fejlődik, arra is van megoldásunk.

 

 

KINEK AJÁNLJUK?

Bárkinek, aki még nem ült lovon, de elhatározta hogy megtanul lovagolni. Nálunk megtalálja azt a lovat és azt az oktatót aki megtanítja a lovaglás alapjait, szépségeit.

Tanfolyamunkra korhatár nélkül várjuk jelentkezőinket.

 

 

MIT TARTALMAZ AZ ÁR?

Az ár a szállást, étkezést, és a programokat tartalmazza.

  


 

MIKOR?

 

Előre meghirdetett időpontban. ( érd.: kapcsolat -> )

 

 

 

 

 

 


Oktatóink

Jelentkezés

Ajánlott, hasonló szolgáltatások és programok

Lovas oktatás
FÉL ÓRA
2100 HUF
A Betyártanyában heti rendszerességgel zajlik a lovagoltatás és lovas oktatás. Egyedileg és bérletes rendszerben is szeretettel látjuk és fogadjuk vendégeinket.
Elméleti oktatás
6 óra
15 000 HUF
A lovaglás sok elméleti ismeretet igényel, nem elég gyakorlatban tudni amit kell. Mindig fejben dől el először! A gyakorlatban megtapasztalt ismeretek pontosításáról, és bővítéséről van szó. Nagyon jó lehetőség rajtengedélyvizsgára készülőknek!
Ügetés tanfolyam
3 NAP
38 000 Ft
Szeretne tanulni ügetni? Legjobb alkalom ez a 3 napos bentlakásos elméleti és gyakorlati intenzív tanfolyam. Költözzön be hozzánk és segítünk! 3 nap teljes ellátással 3 x 1.5 óra lovaglással.
Vágta tanfolyam
3 NAP
45 000 HUF
Vágta tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék elsajátítani a vágta jármódot vagy szeretnék azt finomítani egy intenzív bentlakásos hétvégén. 3 nap teljes ellátással 3 x 1.5 óra lovaglással.