az oldal tetejére
az előző oldalra

Lovas tanfolyam

Ügetés tanfolyam

Jelentkezés Ajándékba adom

 

MIRŐL SZÓL AZ ÜGETÉS TANFOLYAM?

Az ügetés tanfolyam a Betyár tanya lovasképzésének második lépcsőfoka. 

A könnyű ügetés a lovas energiájával való takarékoskodásra és a ló mozgásából származó rázó hatás kiküszöbölésére alakult ki. Ehhez az energiát a lovas az ügetésre jellemző lökésből szerzi. Könnyű ügetéskor a belső oldal a „használt” hátsó láb oldala, az ellenkező oldal a külső oldal. Lovasnak a külső vállat kell figyelni- úgy megválasztani az emelkedés pillanatát, hogy egybe essen a váll előrelendülésével.

 

 

DE EZ MIÉRT FONTOS?

Az ügetés a lovaglás egyik leggyakrabban használt jármódja. Aki már részt vett a Lépés tanfolyamunkon, vagy rendelkezik a megfelelő alapokkal itt a lehetőség, hogy elsajátítsa, illetve segítségünkkel begyakorolja ezt a fontos jármódot.

Jó mozgásérzékeléssel rendelkező lovasoknak könnyen elsajátítható mozgás, de sokáig csiszolható, finomítható. 

Sok gimnasztikával és futószáras munkával probálunk segíteni a lovasoknak ezen a tanfolyamon, hogy minél gazdaságosabban és pontosabban sikerüljön a végrehajtás. 

  

 

PROGRAM:

PÉNTEK:

  - Érkezés, 

  - Ismerkedés a lovakkal és a helyszínnel,

  - Elméleti oktatás,

  - Vacsora

 

SZOMBAT:

  - Reggeli

  - Lovak előkészítése, lovardai munka 2 órában

  - Ebéd, kis pihenő

  - Újra istálló és lovarda, a délel?tti munka folytatása, ismétlés, hibajavítás, gyakorlás.

  - Vacsora

  - Este közös program, lovas szakmai film elemzése.

 

VASÁRNAP:

  - Reggeli

  - Edzés, a már megtanult elemek gyakorlása.

  - Ebéd

  - Hazautazás.

 

A képzés során mindenki egy választott lóval dolgozik és természetesen ha valaki gyorsan fejlődik, arra is van megoldásunk .

 

 

KINEK AJÁNLJUK?

Bárkinek, aki már ült lovon és fejlődni szeretne, vagy autodidakta módon már előrehaladt a lovaglás útján, de szeretné biztos alapokra helyezni tudását. A szigorúan vett tanulás mellett a társaság és hangulat is kiváló szokott lenni, így programunk remek időtöltés lehet egy hosszú hétvégére.

Tanfolyamunkra korhatár nélkül várjuk jelentkezőinket.

 

 

MIT TARTALMAZ AZ ÁR?

Az ár a szállást, étkezést, és a programokat tartalmazza.

 

 

MIKOR?

Előre meghirdetett időpontban. ( érd.: kapcsolat -> )

 

 

 

 

 

Oktatóink

Jelentkezés

Ajánlott, hasonló szolgáltatások és programok

Elméleti oktatás
6 óra
15 000 HUF
A lovaglás sok elméleti ismeretet igényel, nem elég gyakorlatban tudni amit kell. Mindig fejben dől el először! A gyakorlatban megtapasztalt ismeretek pontosításáról, és bővítéséről van szó. Nagyon jó lehetőség rajtengedélyvizsgára készülőknek!
Lépés tanfolyam
3 NAP
38 000 ft
Még nem lovagolt? Most kezdi? A legjobb lehetőség ezen az intenzív bentlakásos elméleti és gyakorlati tanfolyamon elsajátítani az alapokat. 3 nap teljes ellátással 3 x 1.5 óra lovaglással
Vágta tanfolyam
3 NAP
45 000 HUF
Vágta tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék elsajátítani a vágta jármódot vagy szeretnék azt finomítani egy intenzív bentlakásos hétvégén. 3 nap teljes ellátással 3 x 1.5 óra lovaglással.
Lovastábor
1 HÉT
45 000 HUF
Minden nyáron egyhetes lovastáborokat szervezünk ahol a lovas életre, a lószeretetre vezetjük rá a gyermekeinket és éjszakai programokkal és versengésekkel adunk életre szóló élményt táborozóinknak. Bővebben: www.lovastabor.com