az oldal tetejére
az előző oldalra

Lovas tanfolyam

Vágta tanfolyam

Jelentkezés Ajándékba adom

 

MI AZ A VÁGTA TANFOLYAM?

A vágta tanfolyam a Betyártanya lovasképzésének felsőfoka. 

vágta során a ló mind a négy lábával különböző izommunkát végez. A bal vagy a jobb első láb-e a vezető. A használt irány oldala a belső oldalt jelenti. Balra vágtázás: bal kézen, a bal első lábra. Vágta közben egyik láb sem lép bele a másik patanyomába, minden egyes lábnak saját nyoma van. A külső hátsó láb- a lebegés utáni földet éréskor- hordozza a ló teljes súlyát, majd előre löki a diagonális támasztási pozícióba.

 

 

DE EZ MIÉRT FONTOS?

A Vágta a lovassportban a leggyorsabb jármód, így a nem megfelelő tudás, vagy alapok nélkül igen balesetveszélyes tud lenni. Ez az igen bonyolult mozgás, biztos alapokat, odafigyelést és jó erőnlétet kíván, de megfelelő gyakorlással és tapasztalt oktatóink segítségével egy örömteli, felszabadult mozgássorrá válhat.

Sok gimnasztikával és futószáras munkával probálunk segíteni a lovasoknak ezen a tanfolyamon, hogy minél gazdaságosabban és pontosabban sikerüljön a végrehajtás. 

  

 

PROGRAM:

PÉNTEK:

  - Érkezés, 

  - Ismerkedés a lovakkal és a helyszínnel,

  - Elméleti oktatás,

  - Vacsora

 

SZOMBAT:

  - Reggeli

  - Lovak előkészítése, lovardai munka 2 órában

  - Ebéd, kis pihenő

  - Újra istálló és lovarda, a délel?tti munka folytatása, ismétlés, hibajavítás, gyakorlás.

  - Vacsora

  - Este közös program, lovas szakmai film elemzése.

 

VASÁRNAP:

  - Reggeli

  - Edzés, a már megtanult elemek gyakorlása.

  - Ebéd

  - Hazautazás.

 

A képzés során mindenki egy választott lóval dolgozik és természetesen ha valaki gyorsan fejlődik, arra is van megoldásunk .

 

 

KINEK AJÁNLJUK?

Bárkinek, aki elvégezte Ügetés tanfolyamunkat, vagy autodidakta módon már előrehaladt a lovaglás útján, de szeretné biztos alapokra helyezni tudását. A szigorúan vett tanulás mellett a társaság és hangulat is kiváló szokott lenni, így programunk remek időtöltés lehet egy hosszú hétvégére.

Tanfolyamunkra korhatár nélkül várjuk jelentkezőinket.

 

 

MIT TARTALMAZ AZ ÁR?

Az ár a szállást, étkezést, és a programokat tartalmazza.

 

 

MIKOR?

Előre meghirdetett időpontban. ( érd.: kapcsolat -> )

 

 

 

 


Oktatóink

Jelentkezés

Ajánlott, hasonló szolgáltatások és programok

Elméleti oktatás
6 óra
15 000 HUF
A lovaglás sok elméleti ismeretet igényel, nem elég gyakorlatban tudni amit kell. Mindig fejben dől el először! A gyakorlatban megtapasztalt ismeretek pontosításáról, és bővítéséről van szó. Nagyon jó lehetőség rajtengedélyvizsgára készülőknek!
Lovastábor
1 HÉT
45 000 HUF
Minden nyáron egyhetes lovastáborokat szervezünk ahol a lovas életre, a lószeretetre vezetjük rá a gyermekeinket és éjszakai programokkal és versengésekkel adunk életre szóló élményt táborozóinknak. Bővebben: www.lovastabor.com
Életmód tábor
3 NAP
35 000 HUF
Egészség, természet, sportmozgás, outdoor lehetőségek. Lovaglás, Túrázás, Jóga, Mediball, Tánc, egyéb mozgásos tevékenységek, Egyéni állapotfelmérés, Életmódprogram ajánlat, Táplálkozás tanácsadás, Egyénre szabott edzésterv készítés.
Rendezvény helyszín
5 000 HUF/óra
A Lovastanya területe az épülete 40 főig remek helyszíne lehet családi találkozók, születésnapok, névnapok, baráti összejövetelek, sportrendezvények és céges rendezvények megszervezésére. A helyszín mellé rengeteg programot tudunk kínálni.